• Wannes Daemen

Stekker

Ik belde met de webhost. Dat ging ongeveer zo met extreem veel nadruk op ongeveer.

- Hoi, onze web­sites zijn offline, en mijn con­tro­le­paneel is onbe­reikbaar. Kunnen jullie daar asap­per­depap wat aan doen? Voor jonge onder­nemers als wij is het behoorlijk onhandig om niet te zeggen totaal van de pot gerukt dat onze web­sites ook maar enkele minuten uit de lucht…
– Dat is vreemd, hier van onze kant lijkt er niets aan de hand te zijn.
– Meneer, serieus, ik probeer hier al drie kwartier een hoop hoog­drin­gende updates door te voeren, maar op deze manier komen we nergens. Wat vreten jullie daar in godsnaam…
– Kunt u even kijken of uw web­sites via 4G wel bereikbaar zijn?
– Maar ik kan toch niet de god­ganse dag via 4G gaan werken. Weet gij wat dat tegen­woordig allemaal kost? Het geld groeit niet op…
– Is het netwerk van uw firma wel­licht beschermd door een VPN-tunnel?
– Is mijn w… Ah ja. Hoi. Euh. Pardon. Het lijkt aan de VPN te liggen. Mijn schuld. Pardon. Ik had niet zo moeten roepen.
– Geen erg meneer. Doei dan maar.
– Doei.

Toen ging ik chatten met de internet-provider. Omdat het niet de eerste keer was dat ik ging chatten met de internet-provider, begon het gesprek ongeveer zo.

- Valérie! Sander! Vincent! Stijn! Sacha! Graag jullie hulp! Onze firma heeft vandaag een vaste telefoon gekocht. Die heb ik – zoals jullie hand­leiding netjes voor­schrijft – aan jullie modem aan­ge­sloten. Ik dacht: dan kunnen we gelijk ons vaste nummer bellen. Maar dat lukt dus niet. Er gebeurt helemaal niks. Wat is dit voor god­ge­klaagd ama­teu­risme? Wat houdt me nog tegen om stante pede van pro­vider te veranderen?
– Je gaat het met Michelle moeten stellen van­avond, Wannes. ;) Heb je de kabel van je tele­foon­toestel aan­ge­sloten op de TEL 1 poort van je modem?
– Hoi Michelle, dat heb ik inderdaad gedaan. Ik heb ook netjes de lagere school afge­werkt, en ik kan ook de schoolslag en enigszins met mijn oren flap­peren. Serieus. Wat is dat voor een vraag? Zie ik er mis­schien uit als K3? Hoe oud denkt ge dat ik ben? Weet gij hoe ge die zwarte meuk van verse schor­se­neren krijgt? Nee? Awel, dat is geen meuk. Dat is de schil, Michelle. Schor­se­neren hebben een zwarte schil. Als ik kon tele­fo­neren, zou ik het u tele­fo­nisch laten weten, maar dat kan nu niet. Want jullie machi­nerie mar­cheert van geen kloten. Ik ga nu even zitten huilen. In een hoekske. In het hoekske waar ook de modem aan de muur hangt.

Even later.

- Ah ja. Hoi. Euh. Pardon. Michelle. Ik bleek de TEL 2 poort gekozen te hebben. Ahum. Excuus. Hij doet het. We kunnen bellen.
– Geen enkel pro­bleem, ik ben blij dat we er samen zijn uit­ge­komen. Fijne avond nog.

Toen ik van­ochtend koffie ging zetten, heb ik voor de zekerheid even gecheckt of de stekker wel in het stop­contact zat.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *