• Wannes Daemen

Ik zal het vinden (003)

Ten eerste vind ik dat ik niet altijd zo nerveus moet doen.

Ten tweede vind ik dat ze bij de Quick een andere naam moeten ver­zinnen voor hunne Giant. Dat is geen Giant, dat zijn twee lapkes goedkoop gehakt tussen een oude boterham. ‘t Is ver­dikke een aan­fluiting voor al het moois dat de fast­food­wereld ons te bieden heeft.

Ten derde vind ik dat de koning een idioot is. Voor de mensen die de koning niet kennen, dat is die rare bib­be­rende clown die één of twee keer per jaar iets zegt op tele­visie over eer­lijkheid en nobelheid en mede­men­se­lijkheid en zui­nigheid en tole­rantie en andere belang­wek­kende zaken waarvan hij met zijn okkernoot-hersens amper de bete­kenis kan vatten, om zich dan enkele weken later een jacht (dat is een boot voor rijke stinkers die stiekem hopen dat ze toe­vallig ooit – al varend over de wilde baren – Paul Jambers en zijn inter­view­schuit zullen tegen­komen) aan te schaffen waarvan de aan­koop­prijs niet eens op een over­schrij­vings­for­mulier past. Dat is de koning. Dat is onze koning en ik hoef hem niet. Dus doe hem weg, alstublieft.

Ten vierde vind ik het raar dat de BRT (ik blijf het na al die jaren de BRT noemen, vergeef me) er toch in slaagt om reclame te maken voor boter en kaas en Nec­kermann en weet ik wat nog allemaal. Ik dacht altijd dat de BRT een neu­trale over­heids­in­stantie was, die niet gebruikt mag worden voor com­mer­ciële doel­einden. Kan iemand mij dat eens uit­leggen? Via welk ach­ter­poortje in de wet­geving geraakt Nec­kermann daar binnen? En waar gaan de opbrengsten van die reclame naartoe? Wordt dat in min­dering gebracht op onze belastingaangifte? 

Ten vijfde vind ik het prachtig dat een onbe­kende man mij aan het begin van de voet­gan­gers­tunnel onder het station waar­schuwde voor de polies, waardoor ik tijdig van mijn fiets kon stappen en zo de streng ver­ma­nende arm van het Leu­vense poli­tie­korps vermeed. Naar het schijnt is dat soort mede­men­se­lijkheid in een stad als Amsterdam schering en inslag, maar hier in België zou je soms ver­geten dat er nog mensen zijn die ook jeuk krijgen van agenten.

Ten vijfde vind ik niet dat alles moet kloppen.

Ten zesde vind ik dat Jack nooit naar Nina had moeten luis­teren. Dan moest hij zich nu geen nieuw lief gaan zoeken. 

Ten zevende vind ik dat onze katten nu wel heel veel muizen vangen. Sowieso vinden we de laatste tijd min­stens een keer per dag ergens een par­mantig ten­toon­ge­steld knaag­die­ren­lijkje in huis, maar gis­teren hebben ze iets van twee uur en half met een amper levend exem­plaar lopen dollen. Op dit eigenste moment zijn ze dat stuntje aan het her­halen op twee meter van waar ik zit. Kan ik me weer gaan afvragen hoe ik in godsnaam zo’n piepding op een snelle manier uit zijn lijden kan ver­lossen. Katten zien er door­gaans lief en schattig uit, maar uit­ein­delijk zijn het gewoon gewe­tenloze beulen.

Ten achtste vind ik dat bergop fietsen voor 12 uur ‘s middags ver­boden zou moeten worden.

Ten negende vind ik dat we deze zomer van het weer niet veel te klagen hebben. Behalve dan mis­schien het feit dat De Morgen er steeds vaker als Het Laatste Nieuws gaat uitzien. Maar als ik mij niet vergis, heeft dat niks met het weer te maken.

Ten tiende vind ik dat ik nu maar snel bij mijn lief in bad moet kruipen.
‘t Is toch waar zeker.

[kzalt­vinden]

6 reacties

 1. Bert schreef:

  Awel Wannes, geniet van dat bad jong !

  Dat vind ik.

 2. Lilimoen schreef:

  Ik vind dat uw woorden over onze koning niet mild zijn. Ik ben een ‘roy­al­ty­watcher’ dus als we eens gezellig keu­velen dan moeten we het mis­schien niet over koning en co hebben.

 3. mis schreef:

  nav punt zes had ik een rijtje van 24 verwacht.
  maar ik snap dat het puntpunt doet afleiden ;)

 4. Wannes schreef:

  @ Lilimoen: Jij, een roy­al­ty­watcher? Ik kan niet wachten tot de eerst­vol­gende discussie!

 5. Dat ten vierde houdt mij ook al een tijdje bezig. Het ten derde laat ik maar voor wat het is. Er loopt er hier ook eentje rond, maar die bibbert nog niet te veel, zuipen daar­en­tegen en zijn Grieks wijf afblaffen schijnt hij wel te doen.

  Was getekend

 6. Marina schreef:

  Ik vind dat er vaker punten zoals nummer zes tussen moeten zitten. Ondanks/dankzij dat ik me schaam dat ik ‘m snapte, moest ik echt keihard lachen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *