• Wannes Daemen

Ik weet ook niet op wie ge moet stemmen, bazeke.

Zondag trekken we weer met z’n allen – ver­plicht – naar het stem­lokaal. En dat omdat we nog steeds in een land wonen waar politici denken dat burgers niet zelf kunnen beslissen of ze al dan niet hun stem willen uit­brengen. Daar krijg ik kriebels van.

Waar ik ook kriebels van krijg, is dat geen-reclame-stickers op brie­ven­bussen blijkbaar niet gelden voor ver­kie­zings­drukwerk. Nu weet ik wel dat er een ver­schil is tussen reclame en lelijk vorm­ge­geven pro­pa­ganda, maar toch. Ik hoef al dat papier niet.

Ik ben een beginnend en ploe­terend free­lancer, ik heb te weinig centjes, ik krijg schurft van amb­te­narij en dingen die ge aan een loket moet regelen, en ik ben een beetje men­sen­schuw. Voor al die pro­blemen heb ik nog nooit een poli­ticus een oplossing horen aandragen.

Ik weet nog niet op wie ik moet stemmen. Er is niemand die mij tot dusver heeft kunnen over­tuigen. Mis­schien teken ik wel zo’n grote piemel op mijn stem­for­mulier. Of een baby-olifant. Of een baby-olifant met een grote piemel. En een tekst­ballon met ‘Onbe­trouwbare gang­sters!’ erin. En dan dump ik en passant al die over­tollige ver­kie­zings­folders in de stembus.

NB Ik ga zeker niet op het Vlaams Belang stemmen. Hun recente ver­kie­zings­cam­pagne tart wederom alle verbeelding:

In elk geval is het niet mijn land.

In elk geval is het niet mijn land.

6 reacties

 1. Casper schreef:

  Bij ons heet Vlaams Belang “Geert Wilders”. Ik hoor net dat die 4 zetels gaat pakken namens ons land. Stemmen heeft weinig zin als de her­sen­doden stem­recht houden. Er zijn immers veel hersendoden.

 2. Impa schreef:

  Maar… Wie stemt er nou op een man in een korte broek?

 3. Ellen schreef:

  Je moet eens gaan horen of je Margot Van­der­straeten niet mag ver­vangen bij Dem­orgen. Camps heeft dringend wat talent nodig.

 4. Gerard schreef:

  Vreemde opmerking ellen, Die van­der­streaten is een hele ver­be­tering na die dewulf, wat een zager was dat zeg.. na al die jaren eens een echte pen..

 5. Ellen schreef:

  Sja, over smaken en kleuren …

  Ik vind de stukjes van Van­der­straeten ronduit saai. Ze beschrijft taf­reeltjes, elke dag opnieuw, maar er is nooit een pointe. Nooit een gedachte. ’t Zijn geen cur­siefjes. Ze trekt gewoon foto’s met haar pen. Bovendien heeft ze soms een krak­ke­mikkige zinsbouw waar ik het van op mijn heupen krijg. (na een grabbel in de kran­tenbak vb. ‘In die weekends die zijn kin­deren bij hem door­brengen, pro­beert papa zo veel mogelijk samen met hen te doen.’)

  Geef mij maar die goeie, poë­tische Dewulf. Schoon was dat, heel schoon …

 6. Hilde Zenner schreef:

  Ik moet eerlijk toe­geven dat ik eerst moest wennen aan een een nieuwe stem op de voorkant van mijn favo­riete krant.

  Gewoon foto’s trekken? Ik vraag me af wat Stefan Van­fle­teren van zoiets zu vinden ;)

  Ach ja mensen worden vaak alleen geeerd wanneer ze ver­trokken zijn…

  Ik ben blij met een vrouw op de voor­pagina en wat voor een.
  Ik ben in ieder geval een grote fan geworden.

  En Ellen goed nieuws voor jou er ligt een nieuwe Bernard in de boekhandel.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *