• Wannes Daemen

The history of kissing, part one: De prehistorie

Het was een zwoele zomer­avond en we zaten dro­merig naar de onder­gaande zon te kijken vanop een houten kas­teelke in de plaat­se­lijke speeltuin. De speeltuin was verder ver­laten en de rest van de wereld kon ons gestolen worden. We waren zeventien en kal­ver­liefd. Kal­ver­liefd is geen tikfout, al had er ook knal­ver­liefd kunnen staan, natuurlijk.

L'Amour et Psyché, enfants van W.A. Bouguereau

L’Amour et Psyché, enfants van W.A. Bouguereau

Het was een zwoele zomer­avond en ik had nog nooit een meisje gekust. Mijn hoofd zat vol met wilde fan­ta­sieën over onder­ge­kwijlde bloeskes en koorts­blaren en ik had geen flauw idee hoe ik nog maar een begin moest maken aan een ero­tiese toe­na­dering. Gelukkig was het subject van mijn kal­ver­liefde nogal door­tastend, en al gauw zaten we als een bord spa­ghetti met ver­stren­gelde armen en vingers in de verte te turen. Die ver­stren­geling was te danken aan haar ini­ti­atief, en niet aan het mijne. Mijn ini­ti­atief zou zich nog vele jaren diep in mijn onderbuik ver­scholen houden.

Het was een zwoele zomer­avond en ze was mooi, mals en kort­gerokt. Ze zei dat ze zo’n goesting had om mij te kussen. Mijn puberhart stond stil, de zon staakte haar ondergang en ik zag ster­rekes. Door al die ster­rekes wist ik niet wat te zeggen. Dus wachtte ik weer op haar ini­ti­atief. «Maar straks is de vakantie gedaan, en dan zien we elkaar waar­schijnlijk nooit meer terug, en ik wil geen lief­des­ver­driet, dus mis­schien is dat van dat kussen niet zo’n goed idee,» zei ze toen. Ik wist toen nog niks van dat nee zeggen en ja bedoelen, het principe waar elke man in zijn leven wel een paar keer mee gecon­fron­teerd wordt. Dus beaamde ik haar ver­zuchting en zei dat ze gelijk had. Ik wilde ook geen lief­des­ver­driet. Ik voelde mijn tong in mijn mond branden toen ik dat zei. Mijn hele onderbuik overwoog op dat moment om het kartel met mijn her­senpan op te blazen. Maar het was te laat. Ik kreeg mijn eerste zoen op een pre­sen­teer­blaadje aan­ge­boden, en ik bedankte vrien­delijk. Spijt zou nog vele jaren mijn deel zijn.

Het was een zwoele zomer­avond en ik voelde me alsof ik een kalfje had gewurgd.

[kissing]

6 reacties

 1. urbain alpain schreef:

  Beter een kalfje gewurgd dan een varken gemo­les­teerd,’ zoude ik kort durven opperen. Mochten mijn huidige bezig­heden er even­tueel ruimte voor laten dan spreekt het voor zich dat ik later iets uit­ge­breider wens in te gaan op deze korte ver­telling uwer­zijds. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat ik der­ge­lijke puberale nos­talgie de nek weet om te wringen middels enkele raak­ge­kozen ranzige ple­o­nasmen (of iets der­ge­lijks). En dan zult u mij nu moeten excu­seren, heer maanzaad, want een oude gerim­pelde bejaar­den­preut schreeuwt ergens om verlossing.

 2. babettes feest schreef:

  subliem! en zeeeeeeeeeer her­kenbaar om niet te zeggen com­pleet idem dito my first kiss blowing in the wind!

 3. Aïda schreef:

  Mooi.

  Maar waarom moet ik dan zo aan Rob de Nijs denken?

 4. Zo, daar hebben we, moet me van het hart, een wijle op moeten wachten. Het wachten waard, dunkt me.
  (en ja, com­pleet idem dito etc.)

 5. ivo victoria schreef:

  een nieuwe post van yuri en een comment van de dood gewaande joost brum­melkamp – mijn dag is nu al goed

 6. Dood gewaand? Door wien?
  Ik heb zo’n ander­halve week geleden nog gere­a­geerd op een blogje van Zezunja. Wel­iswaar per mail, maar toch.
  En een prijs gewonnen door een haar- of vlijm­scherp (ik weet niet meer precies welke van de twee) com­mentaar op een post van Eliane.
  Maar ple­zierig om te lezen dat het niet dood zijn, of althans een comment van mijn hand dat dat doet ver­moeden, je dag mede goed heeft gemaakt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *