• Wannes Daemen

Nog een lijstje voor mijn lief

Liefste lief, elke dag met jou is een feestje. Dit lijstje is voor jou.

(Klik hier voor de eerste twintig)

21. Het is vandaag exact 1055 dagen geleden dat een zekere Zezunja mij een mailtje stuurde dat mijn leven voorgoed zou ver­an­deren. Bijna drie jaar later zegt ze lieveke tegen mij. Elke dag.
22. Mijn lief geeft cur­sussen en er zijn mensen die zich voor zo’n cursus inschrijven omwille van de docent. Net wat ik zou doen.
23. Mijn lief en ik zijn onder­tussen al zes­en­t­wontjusp keer getrouwd. En dan zijn we nog niet eens in Vegas geweest.
24. Ik mag alles lezen wat Zezunja schrijft, voor het gepu­bli­ceerd wordt of voor een of andere opdracht­gever er zijn oog over mag laten glijden. Dat is zowat elke dag min­stens één primeur.
25. Elk gerecht dat ze klaar­maakt, heeft iets bij­zonders. En alhoewel ze zelf niet altijd zal toe­geven hoe lekker ze wel kookt, bouwen mijn smaak­pa­pillen elke keer weer een feestje.
26. Wij kunnen ruzie­maken. Wij kunnen cha­grijnig en licht­ge­raakt worden en roepen en brullen dat het daar toch hele­maaaaaaal niet over gaat. We kunnen langs elkaar heen schreeuwen tot het een beetje idioot gaat klinken. Echte gro­te­men­sen­ruzie, dat kunnen wij. Maar wat we vooral goed kunnen is de ruzie afronden. Op zeker moment is het goed geweest, en dan valt er tussen al het lawaai en de mis­plaatste woorden een com­promis uit de lucht en dan zeggen we in meer of mindere mate sorry en dat had ik niet moeten zeggen en dan wordt er gelachen en gehuild en in elkaars armen gehangen. Dat kan dus allemaal.
27. Wij kunnen ruzie­maken, maar dat wil niet zeggen dat we het vaak doen. Het is hier ten huize Zezunzand meestal peis en vree en summer-of-love-ish en well… love, actually.
28. Addendum bij punt 16: ze is niet gewoon grappig. Ze is érg grappig. Meisjes die mij aan het lachen brengen, zijn meestal cool. Trek zelf uw conclusie.
29. Als ik voor haar een lijstje moet bedenken, gaat me dat gewoonlijk erg goed af.
30. Als ze slaapt, is ze schattig. Als ik om één of andere reden pas om drie uur ’s nachts bij haar onder de dekens kruip – niet koud maar lekker warm – dan krijg ik toch nog een slaap­dronken kusje. En als ik dan nog wat dichter kruip, dan krijg er nog één. En als ik dan mijn hand op haar bil leg, dan krijg ik gewoon nog een kusje. En de vol­gende ochtend her­innert ze zich er helemaal niets meer van. Dat is schattig in al zijn essentie.
31. Als ik in de kring­loop­winkel een oud lelijk schil­derij zie hangen met – let­terlijk – een hoekje af, dan komt mijn lief naast me staan en beslist ze gelijk om het onding (1,50 euri haha) te kopen. En nu hangt het schil­derij in onze living boven de lin­ker­bo­venhoek van een deur­opening, waar het niet zou kunnen hangen als er geen hoekje af was. En dan vind ik dat we qua besluit­vaar­digheid erg goed samen gaan.
32. Ze draagt regel­matig een t‑shirt van mij. Daardoor ruiken al mijn t‑shirts lekker.
33. Ik ga niet ver­tellen op welke manier er hier in huis met boeren en scheten wordt omgegaan, maar het is een erg bevre­di­gende manier.
34. Mijn lief zegt soms vlaamse dingen – koekskes, meneerke, gaajet neniële schoëne frak – alsof ze zo geboren was. En omge­keerd geldt dat ook. Ik zeg nou ja, later­r­rrrrr en vast en zeker alsof het niks is. Maar die later­rrrrr heb ik van tele­visie, laat dat dui­delijk zijn.
35. Mijn lief leerde me gem­ber­siroop kennen. Ik doe sindsdien gem­ber­siroop in zowat alles. Van peren­milk­shake over basi­li­cum­may­o­naise tot vleessaus. Jummie.
36. Gezwets-hoos in jazz club is een anagram van Zezunja’s Zotisch Weblog.
37. Dankzij mijn lief mag ik door Leuven krossen met een authen­tieke amster­damse stads­fiets. Dat is cool. En het fietst lekker.
38. Mijn lief en ik houden van com­pu­ter­spel­letjes. Ik dacht tot voor kort dat com­pu­ter­spel­letjes vooral bedoeld waren voor mannen die hun puberteit nooit ont­groeid zijn, maar als ik Zezunja zie racen, gaat mijn hart een tikje sneller slaan. En als we niet met z’n tweeën kunnen spelen, dan hanteer ik de stuur­knuppel en is zij mijn copiloot.
39. Als ze een dansje doet, ga ik smelten.
40. Ze maakt van mij een beter mens.

13 reacties

 1. Rikea schreef:

  Ana­grammen maken van uw lief… ’s mans lie­ve­lings­be­zigheid! Lief lijstje.

 2. FrankiePebbles schreef:

  In mijn leven heb ik al talloze paren stoute schoenen aan­ge­trokken. Maar op de een of andere manier liepen ze dan met mij de ver­keerde richting uit. Dus ik zou wel eens willen weten welk merk en model Z. dan precies droeg. Valentijngewijs.

 3. roosje schreef:

  schoon…

 4. Lilimoen schreef:

  Dat heet liefde.

 5. GDB schreef:

  Geeuw.

 6. Zezunja schreef:

  GDB is jaloers. En terecht.

 7. lilith schreef:

  fan­tas­tisch mooi lijstje.
  Ik herken mezelf en mijn liefde in veel dingen, trouwens.
  Liefde is oke.

 8. esther schreef:

  Jullie boffen gewoon enorm met elkaar, als ik het zo lees- een kwestie van naadloos bij­elkaar passen.

 9. GDB schreef:

  Ik jaloers? Waarom zou ik, Zezunja? Jij en M zijn niet de enigen die ver­liefd zijn, hoor!

 10. Zezunja schreef:

  Ah, jij ook? En daar gaap je ook van? Ach, ieder zijn eigenaardigheden.

 11. Kruimel schreef:

  Dat doet het. Ik stuur mijn lief naar een schrijfworkshop.

 12. Sana schreef:

  oh.. als ik ooit nog ’s een vriendje bemachtig, verwijs ik hem door naar dit soort lijstjes..

  *hebben*

 13. sakura schreef:

  heerlijk gewoon, heerlijk! enne, ik stuur mijn lief niet gewoon naar een schrijf­workshop, maar ik vraag vrien­delijk aan M. en Z. of hij eens mag bin­nen­wippen voor een ver­hel­derend gesprekje? :)

  of: leuk toch, als je beide woorden­ver­liefd bent…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *