• Wannes Daemen

Mijn vriend

Mijn vriend is eenzaam. Hij is alleen en een beetje ver­drietig. Hij had een lief, maar nu niet meer. Zijn meisje is gaan lopen omdat ze niet van zijn play­station hield. En ook niet van zijn ver­za­meling gekke dingen. Mijn vriend ver­zamelt gekke dingen, en dat is niet raar. Ook al zei zijn meisje dat dat wel raar was. Waarna ze dus is gaan lopen. De trut.

Mijn vriend zoekt een nieuw lief. Een nieuw meisje. Geen jongen, want mijn vriend houdt niet van jongens. Althans niet op de rare roze manier van mannen die elkaar aaien en lepeltje lepeltje gaan liggen als niemand kijkt. Dat vindt mijn vriend vies. Niet dat het niet mag van mijn vriend, want mijn vriend is heel tolerant tegenover vanalles. En hij ver­zamelt gekke dingen. En dat is niet raar.

Mijn vriend houdt van mooie liedjes en gedichtjes over vanalles. Hij houdt van Edith Piaf en van Freddie Mercury. Maar dat laatste heeft niks te maken met een even­tuele ero­tische sym­pathie voor mannen in lederen broeken. Dat moest ik er zeker bij zeggen. Dus bij deze.

Mijn vriend heeft een rij­bewijs, maar geen auto. Hij drinkt graag bier met een fruits­maakje maar hij vindt het niet leuk als ie daar bor­rel­nootjes bij krijgt. Daar hangt pipi aan, namelijk. En pipi is vies, zeker van vreemde mensen. Mijn vriend houdt niet van pipi van vreemde mensen. Verder is hij een beetje ver­legen, maar heel lief. Het is de liefste vriend die ik ken. Niet dat ik ver­liefd op hem ben. Ik hou niet van jongens. Althans niet op de rare roze manier van – ach laat maar.

Mijn vriend zoekt een nieuw lief. Kan­di­daten mogen zich melden in het reac­tieluik. Of kom op maandag 21 april gewoon naar De Spre­kende Ezels in Leuven. Daar doet mijn vriend een – euh – datingshow, namelijk.

Maandag 21 april – De Spre­kende Ezels

Fran Her­pe­linck (muziek)
Leen Bleys (woord)
John Dahl (cabaret-muziek)
Thomas Schraepen (standup)
Annerose Allemon & co (woord-muziek)
Niels Boutsen (muziek)
Yuri Maanzand en zijn vriend (cabaret-standup)
Douglas Firs (muziek)

Wanneer? 21 april vanaf 20u30.
Waar? De Molens van Ors­hoven (Sta­pel­huis­straat 15 – 3000 Leuven).
Nog info? Art­forum

En verder. Van­avond (18 april) tussen 19u en 20u doe ik mee aan het prettig gestoorde pro­gramma Radio Beautox op Radio Scorpio, Vlaanderen’s oudste regi­onale, recla­me­vrije en alter­na­tieve Leu­vense zender. Wat er precies gaat gebeuren, weet ik niet. Want het is een expe­riment. En Seppe Toremans doet ook mee, want die rakker werkt voor Radio Scorpio. Seppe is een toffe peer die zijn scrotum Egidius noemt. Dat u het even weet.

10 reacties

 1. Moosability schreef:

  Ge zit precies nogal in met uwe vriend. Is daar iets meer gaande ;-)

  ps : Nee nee, ik stel me geen kandidaat.

 2. Stijn schreef:

  Uw vriend Kennedy Mobutu?

 3. Carmen schreef:

  Ik ben ook alleen en een beetje ver­drietig. Maar ik hou niet van mannen. Toch niet op zo een niet roze, openlijk lepeltje lepeltje lig­gende mensen manier.
  Mis­schien dat we daar een com­promis in kunnen vinden. Is zijn vriendin een beetje alleen en verdrietig?

 4. niets.dan.vuur schreef:

  Ik zou mij wel willen kan­didaat stellen ‑ik hou niet alleen van Freddie Mercury en van ero­tische sym­pa­thieën, ik ben ook nog eens een ver­za­meling gekke dingen op zich- maar het is dat ik al iets te doen heb, maan­dag­avond. Doe hem de groeten.
  En verder moeten jullie toch dringend eens wat meer in de buurt van Ant­werpen komen, hoor.

 5. Heer Maanzand,
  ’t Is dat Leuven zo ver is, anders kwam ik eens kijken. En wat uw vriend betreft: ik kom niet in aan­merking, want ik ben zelf een heer van het man­nelijk geslacht.
  Dank voor uw aandacht.
  De Drs.

 6. tomasz schreef:

  Excuseer dat ik Tomasz noem. Ik hoop dat je niet had ver­wacht dat ik ‘Jon’ zou zeggen, en dat het u gis­teren niet te veel in de war heeft gebracht.
  Kortom: mijn excuses!

 7. sara schreef:

  en heeft hij er nu eentje gevonden op de dating­night? dat wil ik weten. zo’n verhaal kan je niet maken als je er geen update aan vast hangt, makker!

 8. maarten schreef:

  tjonge dat heb ik gemist. en annerose ken ik ook al. tjonge ik heb het echt gemist.

 9. Yuri schreef:

  Vol­gende keer beter, Maarten. Bovendien moet mijn vriend nog een beetje warm lopen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *