• Wannes Daemen

Mei neerste finnale

Ik weet niet veel van Rot­terdam, maar sinds gis­teren weet ik dat Theater Zuid­plein een aan­gename en kleur­rijke oase is te midden van een hoop nieu­wer­wetse hoogbouw, par­keer­ga­rages en een sma­keloze bras­serie of drie. Ik weet sinds gis­teren ook dat pepermunt een handig hulp­middel is om ver­ve­lende hoest tijdens mijn geneuzel op een podium de kop in te drukken, maar dat veel pepermunt op een lege maag nefaste gevolgen heeft voor de stoelgang. Zeker als je als laatste aan de beurt bent en de tijd moet doden in een kleed­kamer met drie spie­gel­wanden. Het leek wel een spie­gel­paleis. Mijn stoelgang leek in de verste verte niet op een spie­gel­paleis, maar dat wil u waar­schijnlijk niet weten.

Nog een echte kleedkamer

Nog een echte kleedkamer

Ik deed gis­teren mee aan de halve finale van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Fes­tival. De kleine zaal van Theater Zuid­plein is een gezellig amfi­the­a­tertje met daarin – gis­teren althans – een gezellig publiek. Een gezellig publiek met daarin een erg gezellige Tamara. Waarvoor dank, Tamara. You’ve made my day, al weet ik niet of dat gevoel ook weder­zijds was.

Hoe dan ook werd ik na afloop door de jury afge­vaardigd om op 14 maart tijdens de finale mee te dingen naar de hoofd­prijs. En dat, lieve lezers, maakt mij zo blij als een rood­harige jarige kleuter met sproeten die voor het eerst in het zuiden van Frankrijk op een mooie zomerdag op de rug van een paars geschil­derde kameel door de met kin­der­koppen belegde straatjes van een mid­del­eeuws dorpje mag galop­peren terwijl een uit­zinnige franse menigte met vlaggen en wimpels ver­jaar­dag­s­liedjes zingt, terwijl op de ach­ter­grond tien­tallen ver­sleten rus­sische satel­lieten van ver­moeidheid en ouderdom door de atmosfeer naar beneden tot­teren en op de radio het nieuws weer­klinkt dat George Bush door een chi­huahua in zijn klok­kenspel is gebeten, maar dat laatste ver­dwijnt in dove­mansoren omdat de franse menigte zo bela­chelijk luid zingt dat zelfs niemand de schil­der­achtige oranje-blauw gekleurde sche­mering hoort vallen.

11 reacties

 1. Het Zusje schreef:

  Wat is een geschil­derede kameel?
  ’t klinkt in elk geval heel vrolijk!

  (o ja: in mijn hoofd klinkt het nog steeds joe­pie­joe­pie­joe­piejuij! En als ik me niet vergis hoor ik hier van­onder mijn bureau kleine stem­metjes ‘We all stand together’ neuriën, dus het heug­lijke nieuws doet in Kabou­terland ook al de ronde. Gelieve dus allen uit te kijken waar u uw voeten zet, door het enthou­siasme zouden de kleine man­netjes wel eens even uit de pas kunnen lopen.)

 2. ex-buurvrouw schreef:

  Goed heeeee!
  ben blij voor u.

 3. Lilimoen schreef:

  Goed, nu ik toch feli­ci­taties aan het uit­delen ben: smak! Pro­ficiat joh!

 4. Lilimoen schreef:

  Oh, die avatar, heb jij die voor mij gekozen of is het zo’n auto­ma­tisch ding dat ik mee stuur ofzo? Ik kan ook niet goed zien wat er eigenlijk op staat. Origami? Ik vind het wel tof dat je lezers en ikzelf dus ook, zoiets hebben.

 5. Carmen schreef:

  Hoera!
  Pluimen, con­fetti, dikke duimen en veel te natte kussen, al wat bij winnen hoort.
  Of gewoon stiekem blij zijn in een hoekje mag ook, wat jij wil natuurlijk.
  Alvast heel veel succes!

 6. Yuri schreef:

  @ Het Zusje: De geschil­derede kameel is familie van de onge­po­le­pijste paling. Maar hier­boven gaat het natuurlijk gewoon over een geschil­derde kameel. Ik heb het even aangepast.

  @ Ex-buurvrouw: Merci wè!

  @ Lilimoen: Dankuzeer! En over die avatars: hier vind je meer info!

  @ Carmen: Er blijft bijna geen hoekje meer over waar ik nog niet stiekem blij ben geweest. Dankjewel!

 7. Heer Maanzand,
  (1) U zult het nog ver brengen.
  (2) Effe mijn avatar uitproberen.
  Een groet.
  De Drs.

 8. maarten schreef:

  pro­ficiat!

 9. Centrum schreef:

  Mooie pres­tatie, dus nu nog even de finale winnen en de hoofd­prijs bin­nen­halen en het zit helemaal goed!

  De omschrijving van de peuter bevalt mij wel, met name ten aanzien van de chihuahua…:-)

 10. tomasz schreef:

  Beste Yuri,

  het ziet er naar uit dat wij op een en dezelfde avond het podium zullen delen in de Molens van Ors­hoven, over een dikke twee weken. Ik waar­schuw u alvast.
  Die avond zal blijkbaar ook Douglas Firs let­terlijk van zich laten horen, en die jongen heeft een prachtige stem en nog schonere songs. ’t Is maar dat je het weet.

  Tomasz

 11. tomasz schreef:

  PS: Ik verheug mij alvast op ‑zo zei orga­ni­sator Jasper toch- uw nieuwe act!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *