• Wannes Daemen

Zwart Wit XIX

Duiventil

Dui­ventil

10 reacties

 1. Ver­dorie, Heer Maanzand,
  Hebt u die foto gemaakt? Jammer dat de schei­dingslijn tussen het witte vlak en de meer donkere partij (de horizon, zeg maar) in het midden ligt. Ik had ze iets lager gelegd, zo op een derde van de onderkant van de foto.
  Sorry voor mijn bemoei­zucht. Ik zal het nooit meer doen.

 2. Yuri schreef:

  Ah heer Apollo! Bemoei­zucht rocks! Graag zelfs altijd overal merci.
  Tja, ik hou nogal van ont­wrichte com­po­sities. Beelden met een randje. Al had ik deze foto nog mooier gevonden als er helemaal vooraan nog een duifje wilde komen scharrelen…

 3. Heer Maanzand, algelijk!
  Had toch uw eigenste duifje op de voor­grond geplaatst! Ik ben er zeker van dat zij gewillig zou willen poseren hebben. Of was ze thuis aan de strijk, terwijl u door het park struinde?
  Nog­maals een groet.

 4. Yuri schreef:

  Nee hoor. Zij wan­delde op dat eigenste moment aan mijn arm.
  We bevonden ons in goed gezel­schap trouwens, want niet ver van de Parijse Nôtre-Dame.
  En strijken, daar doen wij niet aan.

 5. Jozef schreef:

  Nu kan het zijn dat ik me vergis, maar is het niet Notre-Dame, zonder accent cir­con­flexe? Nuja, bemoei­zucht rocks alleszins!

 6. Lilimoen schreef:

  En ik zat me heel de tijd af te vragen of die foto getrokken werd in Leuven, in het stadspark, in de laan met bomen, daar waar die bankjes staan en waar soms van die menskes op zitten. Er zijn alleen enkele ver­dachte ele­menten (lees: een massa duiven) die ik daar niet kon bijplaatsen.

  @ Zezunja: naar mijn bescheiden mening is het mis­schien wen­selijk Heer Johan Arendt Hap­polati een beetje aan­dacht te geven. Niet alleen hier­boven, maar ook hier (http://drs.punt.nl/?id=290581&r=1&tbl_archief=&) en eigenlijk zo nu en dan nog wel eens op plekken die ik al ver­geten ben, lijkt hij mij toch te willen zeggen dat hij u (als schrijf-ster uiteraard ;-) ) mist.

 7. Tasmijn schreef:

  Excuseer mijn macabere geest wanneer ik mij afvraag of de oudjes de duiven voeren of zelf ver­orberd worden.

  Ach, en toch ook maar een goed jaar toe­ge­wenst met goede dingen uit andere goede jaren.

 8. @ Vrouwe Zezunja,
  Maakt u zich maar geen zorgen in die reactie van Vrouwe Lilimoen. Ik denk dat haar moe­der­in­stinct haar parten speelt.
  Met mij gaat alles goed en ik hoop van u hetzelfde.
  Uw,
  Drs.

 9. lord cms schreef:

  schit­te­rende foto maat!

 10. Urbain Alpain schreef:

  Je ziet het aan hun ver­weerde gezichten. Dit is de harde kern van ‘De Gerim­pelde Vlerke’, een dui­ven­or­ga­ni­satie die gesponsord wordt door prins Laurent. Dat is van eigens een goed bewaard geheim. Waarom denkt u dat er in het hele proces nooit sprake is geweest van deze obscure duivenclub?
  Iemand die geen voeling heeft met de dui­ven­sport zal in hen mis­schien een door­de­weeks stil­leven ‘han­gou­deren op bank’ ver­moeden. Edoch, de kenner weet wel beter. Ze zitten zij daar gewoon te wachten tot de laatste is geland.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *