9 reacties

 1. Heer Maan­zand,

  U hebt gelijk. Mij­ne kop is ook veel te klein.

  - die­ne klei­ne op de voorgrond
  – die men­sen­mas­sa met al die ver­ha­len in hun kop
  – die blau­we lucht met al zijn ver­ruk­kin­gen van lente
  en zomer en liefde
  – die­ne poot van de Eifel­to­ren waar al zoveel men­sen de
  hand aan zich­zel­ve heb­ben geslagen
  – het feit dat ik daar op pril­le leef­tijd met mijn ouders was
  en dat ik mij daar niets meer van herinner…

  Mijn sys­teem raakt ook overbelast.

  U brengt mij in de war. Noch­tans groet ik U lief­de­vol omwil­le van uw gevoeligheid,

  Uw,

  Drs. Johan Arendt Happolati

 2. Lilimoen schreef:

  Yuri, ik weet dat het Parijs is, maar je foto sleept me onmid­del­lijk mee naar Por­tu­gal, meer bepaald Por­to waar Gu-staaf ook wat gebouwd heeft. En nu zink ik hele­maal weg in dat ene gevoel: sau­da­de! Bedankt alleszins!

 3. Jozef schreef:

  Waw, gewel­dig! “Het feit dat ik daar op pril­le leef­tijd met mijn ouders was en dat ik mij daar niets meer van her­in­ner…” dixit Drs. Same here. Waar is de tijd non­de­pit­jes… Twee jaar gele­den ben ik daar ook nog eens geweest. Toen heb ik er mijn hart ver­lo­ren. Ik zou er nog eens naar­toe moe­ten gaan om het terug te zoe­ken. Dat hart.
  En is dit schoon plaat­je niet in’t groot te ver­krij­gen om dan af te druk­ken en net­jes ende inge­ka­derd boven mijn bed te hangen?

 4. Yuri schreef:

  @ Heer Hap­po: Naar mijn beschei­den mening is ver­war­ring niet altijd slecht, mijn waar­de. Is het niet zo dat uit gees­te­lij­ke ver­war­ring vaak de groot­ste kunst­wer­ken wor­den gebo­ren? Niet dat ik mezelf hier wil bewie­ro­ken, maar die meneer Eif­fel zat naar het schijnt met een drie­dub­be­le her­nia, twee win­ter­de­pres­sies en een hard­nek­ki­ge drui­per op het moment dat hij het idee voor zijn fal­lus­sym­bool bedacht…

  @ Lili­moen: Ik hou van woor­den die je niet kan ver­ta­len. En die brug­gen in Por­to zijn fijn fijn. Ik ken­de ze niet, maar na je reac­tie ben ik gaan neu­zen op wiki­pe­dia. Hier­zo en ook hier. Mooi hoor. (Boven­dien is mijn lief ver­liefd op Por­tu­gal, dus de kans dat ik daar ook ooit ga neu­zen is niet denkbeeldig.)

  @ Jozef: Er kan niet genoeg sau­da­de boven bed­den han­gen. Maw: laat mij uw email-adres gewor­den en u wordt van­zelf een beter man.

 5. Zezunja schreef:

  O jaaaaaaa. Heim­wee bij die foto’s van Porto.

 6. Lilimoen schreef:

  In het echt is het nog veel mooi­er Yuri! Ik hoop echt dat jul­lie met z’n twee eens kun­nen gaan om dan te kui­e­ren langs de Douro, te genie­ten van de over­heer­lij­ke wijn, maar ook van de taal, de azu­le­jos, de smal­le straat­jes, de markt­jes, de plein­tjes, de kof­fie en bolos de nata! Maar er staat wel­licht nog zoveel (naast Por­tu­gal en New York) op het pro­gram­ma he!!

 7. Zezunja schreef:

  Ja, een dik­ke vet­te bank­re­ke­ning. Die staat op het programma.

 8. Maar eens even gro­ten­deels off-topic, maar deze meneer moet gewoon maar eens geplugd wor­den met zijn Por­tu­gees Dag­boek: http://portugeesdagboek.maisquenada.com
  Ik vind dat mooi…

 9. Jozef schreef:

  *vult e‑mailadres in* Zie­zo! En dank. Ja, véél dank!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.