• Wannes Daemen

Kent ge dat?

Kent ge dat? Dat ge ’s nachts niet kunt slapen omdat uw lief van die rare geluidjes maakt? Van die droog gor­ge­lende keel­ge­luidjes die uw lief maakt als ze vroeger veel rookte maar sinds kort niet meer? En dat ge dat dan niet onmid­dellijk herkent als zijnde de droog gor­ge­lende keel­ge­luidjes van uw lief naast u, maar dat het klinkt alsof ergens ver weg – pakweg bij de buren in de kelder – iemand aan het jam­meren is? Van dat gedempt kin­der­ge­krijs waarvan alleen de bas over­blijft door alle muren en vloeren ertussen? En dat ge u dan serieus zorgen gaat maken omdat ge denkt dat uw buurman des nachts ver­andert in een mee­do­genloze pederast? En dat ge dan rechtop gaat zitten en nog es goed luistert en er echt van over­tuigd geraakt dat er een huis verder kin­deren gemo­les­teerd worden? En dat ge dan opeens denkt van mil­jaarde ik moet de flikken bellen? En dat ge dan de flikken belt en uitlegt wat er aan de hand is en dat de flikken zeggen van goed we gaan es komen kijken? En dat dan uw lief wakker wordt van dat gebel met de flikken en vraagt wat er aan de hand is? En dat ge dan heel dat spel aan uw lief pro­beert uit te leggen en dat ge dan besluit met luister maar es goed dan hoort ge het ook? En dat uw lief dan natuurlijk zegt van ik hoor toch niks? En dat ge dan denkt god­ver­domme wat is dat hier? En dat dan de flikken aan de deur staan om te vragen bij welke buren – links of rechts – die moles­tatie aan de gang is maar dan zien die flikken bij u in de gang zo’n bord met weg­om­legging erop staan dat ge ooit op ne nacht met uw zatte kloten mee naar huis hebt gesmokkeld en dat gij dan een boete krijgt in plaats van de buren? Kent ge dat?

6 reacties

 1. Lilimoen schreef:

  Yuri, dit meent ge niet? Dit is ‑hoop ik toch- fictie??? Ik ben mee in het verhaal tot aan de geluidjes. Mijn lief maakt geluidjes, schokt in haar slaap van de vieze dromen die ze heeft en gilt als het te eng wordt waardoor ik weer tegen het plafond vlieg van het ver­schieten. Dus dat versta ik vol­ledig… maar de politie bellen,… dat is nog nooit in me opge­komen. Zijt ge zeker dat ge geen ‘stemmen’ hoort??? ;-)

 2. ivo victoria schreef:

  Ja, Yuri, dat ken ik.

 3. Yuri schreef:

  @ Ivo: Fijn. Ben ik niet de enige.
  @ Lilimoen: Ik schrijf nooit fictie.

 4. de smet schreef:

  Yuri, ja dat noemt/heet paranoia en is perfect normaal zoals het Uw eigen kin­deren niet zijn blijft het vaak ima­ginair maar des­on­danks het “help idee” van U siert je, beter voor­komen dan genezen. Beter stoppen met roken dan met ademen.

 5. Yuri schreef:

  Pardon?

 6. tomasz schreef:

  Ik slaap overal en quasi altijd in van zodra ik wil, en blijf dan slapen tot er een horde neus­hoorns aan mijn oor komt toeteren.
  mijn lief slaapt eveneens geweldig snel in, maar ik heb een wekker nog nooit langer dan een seconde horen afgaan als zij bleef slapen. zó snel wakker, amai.
  om maar te zeggen: ik word niet wakker van gemo­les­teerde kindjes. maar ik zal het eens aan mijn lief vragen.

  PS: neus­hoorns toeteren

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *