Herinnert u zich deze nog?

In een niet zo ver ver­le­den had ik een pen­ne­vriend in Nige­ria, genaamd Ken­ne­dy Mobu­tu. Om aller­lei rede­nen is de arme man onder­tus­sen in de ach­ter­ka­mers van ’s werelds her­in­ne­ring terecht­ge­ko­men, maar dat is niet altijd zo geweest. Maan­den­lang werd meneer Mobu­tu ach­ter­volgd door papa­raz­zi en gestalkt door blon­de huis­vrou­wen die hun spaar­var­ken­tje wil­den spij­zen onder het mom van een proef­on­der­vin­de­lijk onder­zoek naar de waar­heid over het cli­ché omtrent de leng­te van – par­don my french – nege­ri­aan­se geslachts­de­len. Uit­ein­de­lijk bekoel­de de media-aandacht enigs­zins en kon de man zich weer onge­stoord wij­den aan zijn hob­by: het las­tig­val­len van arme zie­len zon­der spam­fil­ter met de bedoe­ling hen van hun zuur­ver­dien­de spaar­cent­jes te beroven.

Mijn vriend Kennedy Mobutu

Mijn vriend Ken­ne­dy Mobutu

Maar net op het moment dat Ken­ne­dy dacht dat de wereld hem nu wel ver­ge­ten zou zijn, gooi­den Radio 1‑presentatoren Pee­ters en Pichal een kar­re­vracht roet in het eten door hem onver­bloemd in de vlaam­se ether te gooi­en. Niet zon­der hulp van onder­ge­te­ken­de, dat begrijpt u. Luis­tert u even mee naar het frag­ment dat de Nige­ri­aan­se rak­ker op 4 decem­ber jongst­le­den wel­licht in een afri­kaan­se scheld­ti­ra­de deed uitbarsten:

Lees hier het hele ver­haal en de won­der­lij­ke brief­wis­se­ling met mijn vriend, de Nige­ri­aan­se oplich­ter Ken­ne­dy Mobutu.

3 reacties

 1. Ex-buurvrouw schreef:

  heer­lijk!

 2. Joost Brummelkamp schreef:

  ’t Is dui­de­lijk, uit­ein­de­lijk. Je hebt een “leu­ke blog”…

 3. Tom Lievens schreef:

  Goe­de­mor­gen,

  Mijn ogen hiel­den het niet droog bij het door­le­zen van deze post. En niet omdat die arme jon­gen zijn moe­der dood­ziek was.

  Vrien­de­lij­ke groet van de Spaan­ders voor de Vlaanders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.