• Wannes Daemen

Help, ik word caba­retier… (8)

Ik beloofde u ooit een update in verband met mijn cabaret-ambities. Bij deze.

Yuri Maanzand is nogal ne snelle

Yuri Maanzand is nogal ne snelle

Ik ver­deelde mijn tijd de afge­lopen weken tussen tui­nieren, kam­peren met mijn muze, en werken aan een pro­gramma van tien minuten ten einde mijn man­netje te staan op de audities voor het Leuven Draait Fes­tival in sep­tember. Ik moet zeggen dat mijn man­netje zich voor­beeldig gedragen heeft.

Want wat wil het tenen­krul­lende grootlot (Het grootlot is de glim­la­chende tegen­stander van het ons immer omrin­gende noodlot)? Onder­ge­te­kende werd – samen met de hyper­ki­ne­tische orkaan An Julie Catherine Clauwaert en de absurde sort-of-standupper Michael Van Damme gese­lec­teerd om op zaterdag 15 sep­tember onderdeel te worden van het – euh – onderdeel woord van het eerder genoemde festival.

Ik deed mijn ding voor een olijke jury, bestaande uit onder andere Seppe Toremans en de heren van Int­geniep, en blijkbaar heb ik hen weten te char­meren met mijn vro­lijke verhaal. Weten zij veel dat al mijn teksten worden geschreven door kabouter Gondolf Born­a­ploef terwijl ik zelf vooral inspi­ratie ga zoeken in een glas mojito of een doos Cubaanse sigaren. Haha­ha­hahaha! Nog even en de wereld­heer­schappij ligt binnen hand­bereik. Behang nu al uw schuil­kelder met Maanzand-bestendige eierkartons.

Tot zover. Ik moet nu dringend even wat zweep­slagen gaan uit­delen in de kelder. Boekmurk onder­tussen de website van Leuven Draait en hou verder deze god­deloze webstek in de gaten. U hoort gauw meer van mij.

Heb ik al gezegd hoe blij ik ben? Ik ben erg blij, namelijk. Dat u het even weet. Hiep hiep Moewahaha.

5 reacties

 1. Jozef schreef:

  Schit­terend! Geweldig! Ik doe m’n best om eens een kijkje te komen nemen.

 2. Bart schreef:

  Toy toy

 3. roosje schreef:

  ik ook blij hoor!

 4. gedicht schreef:

  Wauw! Gefe­li­ci­teerd! Als je ooit in NL gaat optreden, koop ik een kaartje.

 5. Lilimoen schreef:

  Duimen onder­steund door apostel Jacobus werken blijkbaar. ;)
  Als ik kan kom ik kijken op 15 september.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *