• Wannes Daemen

De hand van Sara

De hand van Sara Theunynck

De hand van Sara Theunynck

Deze lin­kerhand werd mij toe­ge­stuurd door Sara Theu­nynck. Sara is een rebelse twin­tiger met plein­vrees. Ze houdt van couscous, luistert enkel naar muziek van vóór 1985, en is aller­gisch voor Philips Softone lampen. Ze bezit het merk­waardige talent om haar handdruk ergens achter te laten. Mensen bij wie ze op bezoek komt, hebben soms dagen later nog steeds het vage gevoel haar vin­ger­toppen te voelen. Dat gevoel ver­dwijnt meestal pas na ette­lijke was­beurten. De verdere levensloop van Sara is enigszins ondui­delijk, maar mogelijk wordt ze schrijfster van hand­boeken voor mensen met plein­vrees. Het is echter evenmin ondenkbaar dat ze rond haar der­tigste in een ongeval terechtkomt, waarbij ze beide handen ver­liest na een ope­ra­tieve fout van een dronken chirurg. Die chirurg zal in dat geval levenslang ach­ter­volgd worden door inge­beelde schou­der­klopjes, en uit­ein­delijk uit pure waanzin van een flat­gebouw springen. Na dit voorval zal er een serene rust over de han­denloze Sara neder­dalen, die haar de openheid en de cre­a­ti­viteit geeft haar plein­vrees te over­winnen, waarna ze kort­stondige inter­na­ti­onale roem zal kennen met een cover van China in your hands van T’Pau.

Bent u ook geïn­te­res­seerd in een sessie authentiek Maan­zands hand­lezen? Hier vindt u meer uitleg.

5 reacties

 1. Susan schreef:

  Half elf ’s och­tends. Mijn vaatdoek uit­wringend aan de goot­steen van mijn thuis­zorg­adres. En wat hoort mijn oor… China in your hands van T’Pau!
  Sta ik daar een beetje aan Maanzand en de handen van Sarah te denken, en me serieus af te vragen of ze mis­schien wel ooit die cover gaat doen!

  Uw hand­le­zingen doen rare dingen met een mens!

 2. Yuri schreef:

  Het is natuurlijk allemaal niet zo onschuldig als het lijkt.
  *kucht veel­be­te­kenend en slurpt van zijn paddestoelenthee*

  Ik merk trouwens net dat ik per ongeluk de foto’s van Sara en Susan ver­wisseld had.

   
   
   
   
   
   
   
  Nee hoor.
  Grapje.

 3. Urbain Alpain schreef:

  Heer maanzaad,
  Zou het u dan ook een keer schikken om een keer mijn rech­tervoet te lezen (mocht ge uw hand­le­zingen achter de rug hebben uiteraard) want in november van 2005 ben ik eens een schoen kwijt­ge­raakt op een T Dansant (gelijk dat ze dat indertijd noemden) terwijl ik met Cindy van Willy van Naessens een slow aan het dansen was op een lied van Will Tura (waarvan ik nu dedju vaneigens op de naam niet kan komen). Tijdens de slow viel mij vooral de bevreem­dende blik in de ogen van Cindy op (zo helegans naar omhoge dat haar wit vol­ledig te zien was) Een gewaar­wording die mij alras deed ver­moeden aan een ern­stige vorm van occul­tisme onder­worpen te zijn geweest. Vandaar dat ik een keer zou vragen om mijn voet een keer te lezen. Foto van Cindy even­tueel beschikbaar. Wel aan de wazige kant (drugs peins ik).

 4. Yuri schreef:

  Heer Olpain, uw rech­tervoet is steeds welkom. Gelieve hem aan­ge­tekend te ver­zenden in een goed afge­sloten plastic zak, met de foto van Cindy tussen de tenen geklemd. Heeft u wel vaker dit soort dan­sante erva­ringen? Het is namelijk goed mogelijk dat er een vloek rust op uw rech­tervoet. Uit­drijving op aanvraag.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *