• Wannes Daemen

De hand van Roel

De hand van Roel Buining

De hand van Roel Buining

Boven­staande rech­terhand werd mij toe­ge­stuurd door Roel Buining. Roel is een kabouter van een jaar of veertig die sinds zijn zes­tiende ajuinen en bieslook kweekt. Roel is een stoere kabouter, die zich – in tegen­stelling tot zijn dorps­ge­noten – wel eens in de grote-mensen-wereld waagt. Daar haalt hij dan stiekem allerlei grappen en grollen uit. In chique res­tau­rants klautert hij op pas gedekte tafels en laat dan vieze vin­ger­af­drukken achter op glazen en ser­vietten. Hij woont in een holle boom, samen met vijf kabou­ter­vrouwtjes. Roel is namelijk lid van de PPP (Polygame Pin­nemuts Partij). De handjes van Roel zijn erg krachtig en hij heeft in zijn tuintje dan ook zelden gereed­schap nodig. Hij houdt van de geur van ajuin en van lie­ve­heers­beestjes die over zijn vingers kruipen. Hij wast zijn handen nooit zelf, dat doet één van zijn vrouwtjes voor hem. Als Roel zes­hon­der­den­zeven is, zal een grote-mensen-ober hem ver­plet­teren met een over­sized menu-kaart.

Bent u ook geïn­te­res­seerd in een sessie authentiek Maan­zands hand­lezen? Hier vindt u meer uitleg.

1 reactie

 1. koekoek schreef:

  Ik wil niet!

  Er was eens een meisje dat een wil­letje had. En hoe! En wat? Ze wilde altijd niet. Het geeft niet wat men aan haar vroeg, ze wilde het per defi­nitie niet. Geen soep, geen snoep. Geen zegen. geen regen. Geen kat, geen rat.
  Op een dag vroeg een vrien­delijk iemand – u raadt het, dat was ik – aan haar of ze gelukkig wilde zijn. ‘Ik wil niet gelukkig zijn’ was haar antwoord.
  En dat heeft ze geweten. De goden hebben haar ver­hoord en nu woont ze heel alleen in een huisje, en niemand houd van haar. De mensen lopen grote bochten om haar huisje heen en de kin­deren schelden haar uit.
  Zelfs los­lo­pende honden en poezen mijden haar. Niemand brengt haar ooit een pan­netje soep of biedt haar een peper­muntje aan. Ze is zo arm dat zelfs de ratten er wegvluchten.
  Lieve meisjes, jullie mogen best wel nukkig zijn en zeggen dat je sommige dingen per se niet wilt. Maar zeg nooit dat je niet gelukkig wilt zijn!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *