• Wannes Daemen

De hand van Charlotte

De hand van Charlotte Peys

De hand van Char­lotte Peys

Boven­staande lin­kerhand werd mij toe­ge­stuurd door Char­lotte Peys. Char­lotte is een vijf­tien­jarige puber die erg populair is op school, en de vriendjes aan elkaar rijgt. Ze houdt van papier-maché, zoutdeeg en stress­bal­letjes. Tot haar twaalfde heeft ze weinig aan­dacht gehad voor haar handen omdat die naar eigen zeggen veel te klein waren. Toen ze dertien werd kreeg ze van haar oma een paar zelf­ge­breide hand­schoenen, die haar niet bleken te passen. Sindsdien is ze tevreden met de lengte van haar vingers. Ze snuffelt graag en vaak aan haar vingers, maar vindt niet dat ze lekker ruiken. Char­lotte stu­deert Moderne Talen, maar wil later veel liever tuin­ar­chitect worden, want ze droomt vaak over een wereld waarin iedereen groene vingers heeft. Op haar zeven­en­twin­tigste zal ze op de tram een jongen ont­moeten die onge­vraagd aan haar vingers komt snuf­felen. Als hij haar vertelt dat haar handen niet lekker ruiken, stelt ze voor om te trouwen. Dat zullen ze drie maanden later doen. Als Char­lotte zes­en­zestig is, zal ze over­lijden aan een hart­aanval wanneer ze plot­seling merkt dat haar handen om onver­klaarbare redenen naar jas­mijntjes ruiken.

Bent u ook geïn­te­res­seerd in een sessie authentiek Maan­zands hand­lezen? Hier vindt u meer uitleg.

7 reacties

 1. Noynourfe schreef:

  Ik ben toch curieus, Maanzand. Hoe weet u zo zeker, zo met ab-so-lu-te zekerheid dan het old blue eyes is? Ik hoor ook van alles fluis­teren. En weet dan zeker, heel even zeker, dat Winston Churcill naast mij staat. Tot dan toch even later dat gevoel van zekerheid, door mijn vingers weg­vloeit. Mijn handen zitten vol gaten. Of liever: tussen mijn vingers kan een klein model muis zo ont­snappen. Dus druk ik mijn handen altijd dicht, stijf op elkaar, opdat mijn muis blijft waar die zit. Zodoende.

 2. Yuri schreef:

  Heer Noy­nourfe! Handen met gaten intri­geren mij mateloos. Stuur ze op! Hop!
  Ik beloof u plechtig dat ik des­ge­vallend aan meneer Sinatra zal vragen wat – zijn onge­twijfeld goede vriend – meneer Chur­chill er van zou denken.
  En verder ben ik geneigd te zeggen: Hold that thought, ik bedoel mouse.

 3. maharal schreef:

  ah, handlezen..heb ik in de late tach­tiger jaren in mijn toen juwe­len­win­keltje in Ant­werpen van een Chinese geleerd. Ze had dit van een oude meester uit Nanjing geleerd. Haar meester ontkwam de fatale bom­bar­de­menten van 1938 omdat op die fatale dag hij alleen “blauwe” gelaten zag…Hij vluchte de stad uit en ontkwam. Mar­gerite Chen was haar naam, mijn lerares. Ant­werpen 1988.
  Ik geloofde er in het begin niet in, tot in op een feestmaal een vriend zijn hand ernstig bekeek en volgens mijn “kennis” moest ie al dood zijn. Heb het hem toen maar niet verteld…Diezelfde week werd hij vermoord..een dia­man­troof te Ant­werpen. Shlomo Goldberg zaliger. Nu terzake; Char­lotte begint haar leven met onrustige doch zuivere handen, is wel koppig, zal het nooit echt eng hebben op finan­cieel gebied, een fata­liteit zal goed aflopen heeft ver­sterking vanuit gezin, zie iets militair(?),goede (sterke) denk­ver­mogen en planning, toch is ze fijn vrou­welijk van aard..
  Het ga je goed Lotte.

 4. Yuri schreef:

  Zeg.
  Ik weet dat het een vrije markt is en zo.
  Maar ik ga bij frituur Park­poort toch ook niet leuren met mijn zelf­ge­bakken kroketten?

 5. maharal schreef:

  leuren? kom nou.. Doe dat nooit, handlezen.
  Kwam alleen op hier omwille van haar spe­ciale lijnen..

 6. maharal schreef:

  ..en Yuri bedankt. Mij zie je niet meer. ‘k volg je goede raad gedwee op..en laat die kro­ketten los om bij sjieke Chez Maxim mijn deli­ka­tessen aan te bieden..Daarentegen ben je altijd bij mij welkom, met een glimlach…

 7. Urbain Alpain schreef:

  ’t Zien er in alle geval handen uit om stevige kro­ketten mee te rollen mocht het auto­ma­tisch kro­ket­ten­ma­chien altemets stil­vallen. Kwestie is het daar niet van dat de reuke niet altijd je dat is.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *