• Wannes Daemen

Koning Kapstok

 

In nooit eerder geziene avant-première pre­senteer ik u bij deze Maan­zands eerste muzikale mees­terwerk: Koning Kapstok. Een parel in de schil en een ever­green in wording. Met boven­staand player-ding kan u hem beluis­teren, en hier is ie te down­loaden. Enjoy.

13 reacties

 1. GDB schreef:

  Beste Yuri,

  Wat zing je nou toch? Koning Kapstok, klinkend kots ver­stond ik eerst. En dan meende ik te horen: klinkt als kots. Plots hoorde ik dan weer kakstok. Het is wat met jou.
  Euh, ben je nou helemaal van die nier­stenen verlost of hoe zit dat? Zijn zij jou naar het hoofd gestegen misschien?
  Nee, aheum, dat was ongepast. Zeg mij niet dat je de weg van Vitalski wilt bewan­delen. Want dat zou helemaal de max zijn.
  Of de min. Het is maar hoe je het bekijkt.

  In ieder geval vind ik het musicaal expe­riment niet geslaagd, ik typ maar mijn eerste indruk neer.

  Maar het ligt aan mij. Wer­kelijk. Ik haat al muziek. En dan nog dit. Nee, het groeit mij allemaal boven het hoofd. Ik denk dat ik even ga liggen.

  Toe­deloe,
  GDB.

 2. Yuri schreef:

  Wat een vragen, mon­seigneur GDB. En dat zo vroeg op de ochtend. Laat ik even trachten u van ant­woorden te voorzien.
  *Ik ga niet pre­ten­deren dat ik hier echt zing, laat dat dui­delijk zijn. Wàt ik precies – euh – zing, mag dan weer vol­strekt ondui­delijk zijn, laat ook dat dan maar dui­delijk zijn.
  *Van de nier­stenen geen spoor meer. Er stijgen wel­iswaar dage­lijks dingen naar mijn hoofd, maar die zijn zelden van uri­naire aard. Gelukkig maar.
  *Wat bedoelt u met ‘de weg van Vitalski’? Ik ben eerlijk gezegd niet echt op de hoogte van ’s mans exploten.
  *Dank ook voor uw eer­lijke mening omtrent mijn sym­fonie. Vind u het als geheel niet geslaagd, of zou u er iets aan gewijzigd willen zien?
  *Jammer dat u muziek haat, dat is heel erg spijtig. In elk geval hoop ik dat u niet te lang gaat liggen, want straks stopt het met regenen. Dan zal de lucht weer fris en drachtig ruiken en u smeken om naar buiten te gaan.
  Naar buiten, waar het fijn is.

 3. mIKe schreef:

  Een parel, Yuri! En dankzij de heer GDB een pracht van een mon­de­green. Ik begin plots ook van alles te horen in Uw tekst (maar zijn ‘klinkend’ is bij mij ‘kleinkind’, een kwestie van per­ceptie). Vrolijk ben ik nu, dankzij U.

 4. vince schreef:

  wijn is born (de nieuwe stijn)!

 5. urbainalpain schreef:

  Het betere luis­terlied (een mens luistert zich onozel om ièts van de tekst te snappen) in een mini­ma­lis­tisch klank­decor. U moet dringend op zoek naar een dis­tri­buteur, heer Maanzand!
  Heeft studio 100 u nog niet gecontacteerd?

 6. Yuri schreef:

  Dank! Dank!
  Mijn dis­tri­buteur ligt momenteel uit­geteld in de zetel. Nu komt het er op aan om zo vlug mogelijk die Rohypnol in haar drankje te krijgen…

 7. Sparce schreef:

  U heeft een fan.

 8. urbainalpain schreef:

  Koning Kapstok “klan­kimpuls”?

 9. urbainalpain schreef:

  Geachte heer Maandzand, ik ben al dagen via google op zoek naar de lyrics van koning kapstok maar ze blijken nog steeds nergens gepu­bli­ceerd. Kunt u mij even per kerende van die hin­der­lijke stoornis afhelpen?

 10. GDB schreef:

  vitakski

  Beste mijnheer Maanzand,

  Vergeet u wat ik heb getypt. Ik heb het klaar­blij­kelijk bij het ver­keerde eind wat betreft uw musicale kwa­li­teiten. Ik typte het al: ik ken niets, maar dan ook niets van muziek.

  Ik had moeten zwijgen.

  Bij deze.

  Gr,
  GDB.

 11. Yuri schreef:

  @ mIKE, vince, Sparce: Thanks!
  @ Urbiand Alpiand: Die lyrics zijn even vlot te vinden als het song­schrij­ver­s­talent van Sam Gooris, mijn waarde. Bovendien blijven sommige woorden beter in een waas van mys­terie gehuld.
  @ GDB: Had u iets getypt dan?

 12. Marina schreef:

  Ah, nu snap ik ein­delijk wat Zezunja bedoelde toen ze zei “Jij stond ook in mijn lijstje met Koning Kapstok.” :o)

 13. Kasper schreef:

  En…Yuri kan niet alleen fijne wereldhits uit zijn mouw schudden, maar ook een bij­zonder lekker rui­kende soep maken. Het hele huis ruikt ernaar !

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *