• Wannes Daemen

Kong

Of dat moment dat hij het gena­de­schot krijgt toe­ge­diend. Hij houdt zich met zijn laatste krachten vast aan de top van het fal­lus­symbool waar hij was opge­klommen, maar zijn handen kunnen het gewicht niet meer torsen. Een laatste blik in de ogen van zijn geliefde en hij glijdt geruisloos naar beneden. In zijn vrije val spreidt hij zijn lede­maten en is hij nog heel even in al zijn kolos­sa­liteit te zien. Maar hij wordt gauw kleiner. Dat gaat zo als het vogel­per­spectief je parten speelt.

Wat ik zo mooi vind, is dat je hem niet hoort vallen. Drie uur lang heeft hij bul­derend en bonkend het beste van zichzelf gegeven, en dat deed ie steeds met veel kabaal en een overload aan decibels. Ramen, deuren, bomen en rotsen trilden onder het apo­ca­lyp­tische gehamer van zijn benenspel. Maar niet zo in die laatste fatale seconden. Eens was hij groots en niet te negeren. Op het eind wordt hij steeds kleiner en wordt hem zelfs geen doffe plof meer gegund. Alleen oor­ver­do­vende stilte. De ondergang van een held tegen wil en dank.

Mooi is dat.

5 reacties

 1. Ruben schreef:

  Over the top.

 2. Sparce schreef:

  Ah, die film. Ik vond hem zozo.

 3. urbainalpain schreef:

  Maar dat kind staat vol met plekken in haar aan­ge­zicht! Weet u wat vre­selijk is in deze moderne tijden. Die doffe plof waarmee hij ter aarde stuikte was van een danige zachtheid dat hij door de deci­bel­vre­tende jeugd niet eens meer werd opge­merkt. Ook heel sterk vond ik dat shot in die trein als hij dat venster open­schuift en plots merkt dat ze door een tunnel rijden die bezaaid ligt met lege blikken cor­nedbeef. Ook het weder speelt een niet onbe­lang­rijke rol in der­ge­lijke zaken. Volgens mij dan toch. Althans, zo heb ik het altijd beleefd.

 4. J schreef:

  ik wil meer!

 5. Yuri schreef:

  U heeft gelijk.
  Ik kijk teveel films, denk ik.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *