• Wannes Daemen

En u? (017)

Zou Leuven een stads­dichter kunnen gebruiken?

[enu]

8 reacties

 1. Als stads­dichter van Brugge kan ik u ver­ze­keren dat het hier een aarts­moei­lijke titel betreft die u dage­lijks waar moet zien te maken en waar de zwanen meer­maals afkeurend om kwaken. U zult trouwens zeer beslagen ten ijs moeten treden want ik kan mij voor­stellen dat Dhr Tobback alleen voor het beste zal gaan. Heeft Leuven benevens buldogs eigenlijk ook zwanen?

 2. Yuri schreef:

  Geen zwanen voor zover ik weet. Vroeger zaten er flamingo’s in het stadspark. Dat was in een tijd dat stads­dichters nog over­bodig waren en zich ophielden in groe­zelige por­tiekjes, tussen de res­tanten van alweer een nacht vol ontij en een stapel lege blikjes aldi-bier.

 3. Noynourfe schreef:

  Ik overdenk een car­riere move…zit er muziek in het stads­dich­ter­schap? En aan hoeveel stad heeft een dichter genoeg? Met mijn beperkte kennis van Belgie weet ik niet of Leuven > Brugge is…

 4. Drs. Johan Arendt Happolati schreef:

  Heer Noy­nourfe,
  U zult uw handen vol hebben aan de uni­ver­si­teitsstad Leuven, want die ver­ma­le­dijde stu­denten zetten de boel dag en nacht op stelten. Bovendien zullen zij u dus uit uw slaap houden. Tenzij u zich natuurlijk ook in het strijd­gewoel werpt en maar meteen ook de functie van nacht­bur­ge­meester voor uw rekening neemt.

 5. buitel schreef:

  Jazeker. En ik heb het gevoel dat er al een kan­didaat op de loer ligt ;-)

 6. Yuri schreef:

  Ik weet van niks. Kuch.

 7. tomasz schreef:

  het zal er dan alleszins ene moeten zijn die sterk in zijn schoenen staat, want hou zou vaak de com­mentaar van al die stu­denten moeten horen (Want als Leuvens stads­dichter gaat ge sowieso voor stu­denten mogen (moeten?) voorlezen)

 8. En daar weet Eddy Wally dan weer als geen ander over mee te spreken, over dat contact met schlager min­nende studenten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *