En u? (016)

Enke­le dagen gele­den schreef ik ergens:

Ik vind wei­nig din­gen echt luguber.
Behal­ve mis­schien hoe de mond van
Ver­o­ni­que De Cock beweegt als ze praat,
dàt is vre­se­lijk luguber.

Wat vindt u luguber?

[enu]

12 reacties

 1. bosduif schreef:

  Het moment waar de heks van Big Fish haar oog­lap­je optilt. Nach­ten­lang geen oog dichtgedaan.

  Dat en de humor van Raf Coppens

 2. Mag ik even off-topic?
  Kwam net via “U zei?” op de sub-site van de fami­lie Pfaff terecht (https://www.wannesdaemen.com/proza/pief-poef-pfaff). Weet ieder­een wel van het bestaan van dit schit­te­rend feno­meen? Wat een feest…

 3. lord cms schreef:

  ik vind de gedach­te lugu­ber dat ik hier sinds kort niet meer geweest zou zijn, moch­ten de omstan­dig­he­den nog slech­ter geweest zijn op een bepaal­de samen­loop van ver­schil­len­de factoren…

 4. Jozef schreef:

  Ik vind het uiter­ma­te lugu­ber dat lord cms zon­der schrijf­fou­ten typt…

 5. Yuri schreef:

  Oh, maar dat heeft ie ruim­schoots goed­ge­maakt in zijn hyper­link, hoor.

 6. Peter schreef:

  De kerst­kaar­ten van de fami­lie Bush, je nier­steen, kan­ker­ge­zwel­len op sterk water, open hart ope­ra­ties op tv, klin­gen­de mobiel­tjes par­tout, rot­sen die er gis­te­ren niet lagen, vlag­gen, metro­gan­gen zon­der graf­fit­ti, de mum­mie­s­tour, nasa lan­ce­rin­gen, over­le­ven­den van een geno­ci­de aan­val, de ver­mink­te slacht­of­fers, eco­no­mie, sport­wa­gens, botox, hotel­ke­tens en hun bal­kons, vrou­wen­bla­den met recla­me over gezichts­cre­me, fruitprodukten,shampoo, veel gelui­den, tand­arts­bo­ren, ket­ting­za­gen, gesis van fri­tuur­vet in een nacht­kot, wind en oude rui­nes, de graf­kel­ders van de oude ade en gees­te­lijk­heid. Muzak op de tele­foon. Vries­kou, zwan­ge­re pool­be­ren op de dool.
  Zomaar een greep.

 7. Kevin schreef:

  Aller­lu­gu­berste. Zwem­men in open zee.

 8. Isis schreef:

  Het eni­ge wat ik echt lugu­ber vind is het feno­meen ‘leer­kracht geschie­de­nis’.. Brrr..

 9. Zezunja schreef:

  Heeft de eve­naar ook nog invloed op die open zee, Kevin? Dat die zo lugu­ber wordt?

 10. tint schreef:

  ik kies voor ‘dan­cer in the dark’ –> schoon­heid en lugu­ber­heid in één film.

 11. Kevin schreef:

  Je kunt je gewoon inbeel­den dat er nog veel vie­ze­re beest­jes onder je voe­ten zwem­men, daar, boven de eve­naar. Euh, of onder de eve­naar… Waar ligt die nu juist? Erop, erbo­ven of eron­der? Piet­je de Dood zal het weten.

 12. urbainalpain schreef:

  ’s Och­tends, als ik mij net voor het sche­ren uit de bewa­sem­de spie­gel wrijf en plots merk met wel­ke soe­pe­le moto­riek mijn bemin­de haar BH omsjort. En dat die tepels dan opeens onzicht­baar zijn gewor­den in een over­daad van veel te duur kant. En dat ik dan denk, dit wordt geen och­tend­seks. En dat ik mij dan scheer ter­wijl zij nadert, haar arm opheft en beveelt: “Binst dat ge toch bezig zijt, scheert een keer mijn oksel weer in glad­de con­di­tie!” En dat ik dan het scheer­mes hef, mijn gelief­de nader… en dat ik dan plots een soort naar­gees­ti­ge, onbe­daar­lij­ke drang voel om met dat mes haar ran­ke hals hele­maal open te halen. Ja, nu u het vraagt, zo’n din­gen vind ik best luguber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.