• Wannes Daemen

En u? (016)

Enkele dagen geleden schreef ik ergens:

Ik vind weinig dingen echt luguber.
Behalve mis­schien hoe de mond van
Ver­o­nique De Cock beweegt als ze praat,
dàt is vre­selijk luguber.

Wat vindt u luguber?

[enu]

12 reacties

 1. bosduif schreef:

  Het moment waar de heks van Big Fish haar oog­lapje optilt. Nach­tenlang geen oog dichtgedaan.

  Dat en de humor van Raf Coppens

 2. Mag ik even off-topic?
  Kwam net via “U zei?” op de sub-site van de familie Pfaff terecht (https://www.wannesdaemen.com/proza/pief-poef-pfaff). Weet iedereen wel van het bestaan van dit schit­terend fenomeen? Wat een feest…

 3. lord cms schreef:

  ik vind de gedachte luguber dat ik hier sinds kort niet meer geweest zou zijn, mochten de omstan­dig­heden nog slechter geweest zijn op een bepaalde samenloop van ver­schil­lende factoren…

 4. Jozef schreef:

  Ik vind het uitermate luguber dat lord cms zonder schrijf­fouten typt…

 5. Yuri schreef:

  Oh, maar dat heeft ie ruim­schoots goed­ge­maakt in zijn hyperlink, hoor.

 6. Peter schreef:

  De kerst­kaarten van de familie Bush, je nier­steen, kan­ker­ge­zwellen op sterk water, open hart ope­raties op tv, klin­gende mobieltjes partout, rotsen die er gis­teren niet lagen, vlaggen, metro­gangen zonder graf­fitti, de mum­mie­stour, nasa lan­ce­ringen, over­le­venden van een genocide aanval, de ver­minkte slacht­offers, eco­nomie, sport­wagens, botox, hotel­ketens en hun balkons, vrou­wen­bladen met reclame over gezichts­creme, fruitprodukten,shampoo, veel geluiden, tand­arts­boren, ket­ting­zagen, gesis van fri­tuurvet in een nachtkot, wind en oude ruines, de graf­kelders van de oude ade en gees­te­lijkheid. Muzak op de telefoon. Vrieskou, zwangere pool­beren op de dool.
  Zomaar een greep.

 7. Kevin schreef:

  Aller­lu­gu­berste. Zwemmen in open zee.

 8. Isis schreef:

  Het enige wat ik echt luguber vind is het fenomeen ‘leer­kracht geschie­denis’.. Brrr..

 9. Zezunja schreef:

  Heeft de evenaar ook nog invloed op die open zee, Kevin? Dat die zo luguber wordt?

 10. tint schreef:

  ik kies voor ‘dancer in the dark’ –> schoonheid en lugu­berheid in één film.

 11. Kevin schreef:

  Je kunt je gewoon inbeelden dat er nog veel viezere beestjes onder je voeten zwemmen, daar, boven de evenaar. Euh, of onder de evenaar… Waar ligt die nu juist? Erop, erboven of eronder? Pietje de Dood zal het weten.

 12. urbainalpain schreef:

  ’s Och­tends, als ik mij net voor het scheren uit de bewa­semde spiegel wrijf en plots merk met welke soepele motoriek mijn beminde haar BH omsjort. En dat die tepels dan opeens onzichtbaar zijn geworden in een overdaad van veel te duur kant. En dat ik dan denk, dit wordt geen och­tendseks. En dat ik mij dan scheer terwijl zij nadert, haar arm opheft en beveelt: “Binst dat ge toch bezig zijt, scheert een keer mijn oksel weer in gladde con­ditie!” En dat ik dan het scheermes hef, mijn geliefde nader… en dat ik dan plots een soort naar­geestige, onbe­daar­lijke drang voel om met dat mes haar ranke hals helemaal open te halen. Ja, nu u het vraagt, zo’n dingen vind ik best luguber.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *