• Wannes Daemen

Ver­huizen

Een stuk leven, weg­ge­moffeld in een paar kar­tonnen dozen. Een dozijn her­in­ne­ringen, van­onder het stof gehaald om voor even – onver­geten – verder te reizen op de bodem van een kist. Weg­ge­moffeld tussen wat ooit zo dage­lijks aan­wezig was. De rit van ingepakt naar weer uit­gepakt duurt nooit lang, maar aan de eind­streep is alles anders. Over­blijf­selen van tumul­tueuze ont­moe­tingen en zin­de­rende gesprekken – je blinkt ze op en ontdoet ze van hun context. En als ze dan later een plaatsje krijgen in een onbe­kende kast of op een koude vreemde ven­sterbank, lijkt niets nog het­zelfde. Het tumult klinkt nog ver­zwakt in de verte, de zin­dering proef je af en toe nog in iets waar ze ogen­schijnlijk niet thuis­hoort, en de her­in­nering aan al dat moois glijdt als zand tussen je vingers. Je doet je best om niets te ver­geten, om alles in te pakken en elk moment mee te nemen naar daar waar alles nieuw is. Een nieuwe glan­zende plek zonder her­in­ne­ringen, zonder context, zonder verhaal. En je wil een nieuw begin maken en een spannend verhaal ver­tellen en je begint met er was eens, en onmid­dellijk merk je dat dat nergens op slaat. Want wat er was, is er niet meer en wat er is, lijkt zo vre­selijk onaan­ge­roerd. Zo spik­splinter akelig. Als een zelf­bouw­pakket uit de Ikea dat pas na jaren van intensief gebruik naar het ver­leden gaat ruiken.
Dat is het drama van de melan­cholie: als je weemoed – warm en herfstig en bruin – wil ver­plaatsen, valt ze in hon­derden stukken. Hoe hard je ook pro­beert, het heden kan je niet koesteren.

4 reacties

 1. Nele schreef:

  Lieve Yuri,
  ik kan daarbij alleen maar jezelf citeren:
  alles komt goed
  (in een oneindig aantal bedrijven)

 2. eva12345 schreef:

  Pff tja ver­huizen dat is echt wat he. Ik heb er zelf ook moeite mee, ga bin­nenkort ver­huizen en ben echt van alles aan het uit­zoeken. Ik ga van Nieu­wegein naar Utrecht ver­huizen en hoop dat dit allemaal goed gaat. Ik heb de site biep biep biep gebruikt dit werkte echt voor mij. Succes verder Yuri!!

 3. Wannes schreef:

  Lieve Eva,

  Pff tja online mar­keting dat is echt wat he. Ik heb er zelf ook moeite mee en ben echt van alles aan het uitzoeken.
  Ik hoop ook dat het voor jou allemaal goed gaat. Ik heb je link gecen­su­reerd want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je mijn stek op het internet gaat zitten mis­bruiken om je ver­huis­firma te pro­moten. Zotte trees.

 4. henk schreef:

  hallo, ik vind ver­huizen ook echt ver­schrik­kelijk! alle zooi die je er van krijgt maar aan het einde als alles staat en je hebt een leuke regio gevonden is het top! ik vind de regio Delft echt geweldig door de info­matie die ik heb gekregen van de website biep biep biep Ik ben erg aan het nadenken of ik het moet doen want ik woon nu wel goed maar ik wil wat anders. Ik woon hier nu al 10 jaar en ik word het een beetje zat. Daarom denk ik dat ik mijn ver­huizing naar Delft maar moet voortzetten!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *