• Wannes Daemen

Koters

Sinds enige tijd zit ik met een niet meer te ont­kennen kin­derwens. Ik wil vader worden. Ik wil daarvoor zelfs zover gaan me een draag­moeder te zoeken en alleen­staande vader van drie kin­deren te worden. Ik teken er onmid­dellijk voor. Hier en nu. Kom op met die koters.

Ik ervaar dat dat soort gedachten samengaat met een toe­nemend melig­heids­gevoel in mijn leven. Melan­cholie is altijd al een fun­da­menteel onderdeel geweest van mijn doen en laten, maar de laatste tijd wordt dat melan­cho­lische mij­meren heftig melig inge­kleurd. Waar dat vandaan komt of hoe ik dat precies moet uit­leggen, weet ik niet, maar de con­crete gevolgen zijn dui­delijk zichtbaar. Als ik over de markt wandel, kan ik als bezeten stil­staan – let­terlijk halt­houden en stil­staan – bij het zien van een kin­der­wagen. Als ik een kind hoor wenen omdat zijn lekstok gevallen is, krijg ik kip­pevel en begin ik spontaan te glim­lachen. Maakt niet uit hoe uit­bundig of enhou­siast mijn gemoeds­toe­stand is op een wel­be­paald moment van de dag, de aanblik van een pas­ge­borene doet al het bloed in mijn lijf stollen en mijn traan­klieren worden aan­ge­dreven als ware mijn hoofd een citruspers. Meligheid. Ik kan er niet zonder. Ik heb ook – meer dan ooit tevoren – oor voor meligheid op radio en tele­visie. De Rode Loper heeft me nog nooit zo geboeid, en zelfs de drollen van Garry Hagger lijken tek­stueel een grond van waarheid te bevatten. Zij het dan wel­iswaar een waarheid die ik nog altijd liever met de kwe­lende uit­voerder ervan op een mid­del­eeuws kanon kan steken, maar toch ook een waarheid die als een indringer het dage­lijkse leven bin­nen­sluipt, en alle raam­ko­zijnen en deur­klinken met een dikke laag stroop insmeert. Ik kan er niet meer omheen, ik ben melig. Ik verzand in een soort zeem­zoete jaloezie jegens jonge moeders, aan­ge­dreven door de opge­fokte motoren van het betere levenslied. Mis­schien is het weer gewoon de lente die me dit jaar meer dan andere jaren de hor­monale hor­lepiep doet dansen, maar even goed wordt het gewoon wer­kelijk tijd voor een nage­slacht. Hoe het ook zij, kandidaat-draagmoeders mogen zich altijd melden op onder­staand email-adres. Dan dansen we eerste samen die hor­lepiep, en dan zien we wel verder.

Update (augustus 2018):  Op dit moment is boven­staande tekst zowat veertien jaar oud. Mijn leven heeft onder­tussen diverse bochten en zij­wegen genomen, en het waar­heids­ge­halte van wat ik hier schreef is in de loop der jaren bij­zonder relatief geworden. Nor­ma­liter voel ik zelden de neiging om me voor poëzie uit het ver­leden te ver­ant­woorden, maar bij dit spe­ci­fieke stukje heb ik een bij­zondere reden. Ik zie namelijk in de reacties nog steeds louche vragen dan wel aan­kon­di­gingen ver­schijnen in verband met adoptie en/of draag­moe­der­schap. Ik wens aan dit sche­mer­gebied niet mee te werken. Als je een kind wil adop­teren of ter adoptie wil aan­bieden, of als je een draag­moeder zoekt (of bent), ga dan op zoek naar offi­ciële instanties. Daar zal het ook lang niet altijd mak­kelijk gaan, maar alles is beter dan bij een wil­le­keurige tekst op het internet een alinea met vage info en je email-adres achter te laten.

27 reacties

 1. Nele schreef:

  Mmmmm, ik krijg zowaar goesting om me aan te bieden. Ik oefen alvast de hor­lepiep; heb je nog andere verwachtingen?

 2. Yuri schreef:

  Belangrijk is het op regel­matige tijd­stippen opdui­kende ver­langen porto te drinken in de ochtend.

 3. Nele schreef:

  Lap! Met mijn ijsgekoelde-melkverslaving raak ik echt nergens aan de bak…

 4. cindy schreef:

  IK lees hier iets over een alleen­staande vader , nu ik zit eigenlijk al een tijdje serieus erover na te denken om draag­moeder te zijn .Ikzelf heb drie gezonde kin­deren en wil graag andere ook de geneugte van kin­deren geven.Indien ernstig mag je altijd kontakt opnemen met mij .groeten cindy

 5. mo schreef:

  hoi
  ook wij zijn op zoek naar een draag­moeder, ik heb baar­moe­der­hals­kanker gehad en kan dus nooit zelf zwanger zijn maar onze kin­derwens is echt heel groot, we willen heel graag een kindje van ons eigen in ons armen sluiten, dus willen we vragen wie voor ons, ons kindje wil dragen.
  groetjes mo

 6. oliviernoblet schreef:

  ik zoek goede draag­moeder woon in brussel 0498104598 jm

 7. sarina schreef:

  ik en mijn vriendin hebben een grote kinderwens.
  maar als les­bisch koppel is da heel moeilijk. wie kan ons helpen aub. u kan mij bereiken op het nummer 0494/ 17/ 28/ 61

 8. sarina schreef:

  via draag­moeder of zaad donatie. het blijft ons gelijk als we ons kin­derwens maar vervult krijgen. xxx

 9. wendy schreef:

  hoi ik ben Weny 28j heb 2 gezonde jongens en denk er al een tijdje aan om iemand anders het plezier van kin­deren te gunnen. Je mag altijd contact opnemen BIEP Groetjes en hopelijk tot gauw

 10. Jozef schreef:

  Wendy… Is dat niet de Supernanny?

 11. sophie vanmoerkerke schreef:

  ik ben 44 jaar oud, heb één misval gehad en sedertdien is het nooit meer gelukt door allerlei tra­gische omstan­dig­heden. ik zoek dus een draag­moeder die zou moeten arti­fi­cieel gein­se­mi­neerd worden want ik ben momenteel alleen­staand. de adop­tie­pro­ce­dures in belgie zijn zo lang­durig en rigide dat deze optie mijn laatste kans zou zijn om een kindje in mijn armen te dragen.Ik ben bereid tot enorm veel con­cessies, ener­gie­be­steding en hulp­ver­lening en natuurlijk ruime finan­ciele com­pen­satie. Ik speel spo­ra­disch pleeg­moeder voor kin­deren die voor één of andere reden niet met hun ouders kunnen zijn maar d.i; alleen maar tijdelijk…

 12. snoopy schreef:

  ervaren draag­moeder

 13. peggy schreef:

  Ik heb zelf twee gezonde kin­deren en zou graag mensen helpen die zelf geen kin­deren kunnen krijgen!! alleen ern­stige reacties!

 14. eldwin schreef:

  hallo…ik ben eldwin.…ik houd heel veel van kinderen…my dromen is papa geworden…maar ik ben homo ik zoek voor een draagmoeder…wie can mij helpen.

 15. Erik En Nicole schreef:

  Goe­den­morgen,

  Aan alle draagmoeders,wij zijn een gelukkig stel met een kinderwens.
  Door omstan­dig­heden is het zelf krijgen van een kindje niet meer mogelijk bij mijn vriendin.
  Om ons gezin com­pleet te maken hebben wij een kinderwens.
  Wie wil ons helpen om draag­moeder te zijn?
  Of wie heeft voor ons infor­matie naar het zoeken van een draagmoeder?
  Graag alleen ser­rieuse reacties.

  tot gauw Erik en Nicole

 16. Ernst schreef:

  Dag allemaal,

  Na wat speurwerk op het internet heb ik deze site ontdekt. Ik ben samen met mijn partner (wij zijn twee mannen) op zoek naar een draag­moeder. In het ver­leden heb ik al eerder infor­matie hierover inge­wonnen. De grootste moei­lijkheid voor ons is, waar vinden wij een serieuze draag­moeder. In onze familie en vrien­den­kring is het niet gelukt iemand te vinden. Ik lees hier op deze website dat een aantal dames over­weegt om draag­moeder te worden. Ik zou graag in contact willen komen met deze vrouwen. Over onze kin­derwens kan ik verder nog zeggen dat wij in het kader van een adop­tie­pro­cedure al geruime tijd helemaal zijn goed­ge­keurd voor het ouder­schap, hiermee aan­ge­vende dat het geen bevlieging is. We zijn er al ruim vijf jaar intensief mee bezig. Wij zouden dan ook graag via een serieuze bege­leiding, bij­voor­beeld in het VU medisch centrum, dit traject in willen gaan.

 17. nele schreef:

  hallo,ik ben een moeder van 3 kin­deren waarbij een tweeling.ik wil draag­moeder worden ern­stige kan­di­daten gelieve mij een mail te sturen. BIEP

 18. nele schreef:

  eric en nicole reactie nummer 15 ben zelf moeder van drie kin­deren en zou graag jullie willen helpen enkel als serieuse mensen.

 19. sarina schreef:

  ik krijg heel veel reactie maar tot nu toe niks
  aub help ons
  het budget van ons om een kind te krijgen is niet wat te meesten willen verdienen
  wij willen een kind veel kunnen geven maar de prijzen voor draag­moeder zen absurd

 20. sarina schreef:

  wij zen vier jaar samen en willen dood­graag een kind
  help ons aub

 21. peggy schreef:

  Hallo,
  Ik heb zelf twee gezonde kin­deren en zou graag andere mensen helpen door draag­moeder te worden. Als jullie intresse hebben laat me dan iets weten op het adres BIEP
  ENKEL ERNSTIGE KANDIDATEN!!!!!!!!!!!

 22. bianca schreef:

  zijn er nog serieuze vrouwen die over­wegen om draag­moeder tezijn
  in noord­holland, deze mogen ons graag mailen!

 23. casey schreef:

  hey ik ben een vrouw van 21 heb een zoontje van 4 en zou heel graag draag­moeder willen worden.
  gelieve me een mail te sturen naar
  BIEP

 24. eldwin schreef:

  ik zoek voor een draagmoeder…l wish one day l will have my own baby..

  email mij BIEP

 25. sanne janssen schreef:

  ook ik heb twee prachtige dochters, waar ik ont­zettend trots op ben.
  ook ik bied mij aan als draagmoeder.
  ik zou niets liever willen dan dit geluk met anderen te delen. hun het­zelfde wonder schenken als wat ik al tweemaal heb mogen ontvangen!

  contact: BIEP

 26. sylvia schreef:

  Hallo,

  Wij zijn een getrouwd koppel van 50 en 23 jaar,
  Ik heb een han­dicap dit houd in dat ik wel kan lopen maar anders als een anders valide mensen ook kan ik geen verre afstanden lopen dan gebruik ik een rolwagen.
  Ik heb ver­nomen dat mijn eier­stokken langs de luie kan zijn en dus ik geen kin­deren kan krijgen maar dat neemt niet weg dat we een grote kinder wens hebben.
  We zijn er 100% zeker van dat ook ik goed kan zorgen voor de baby ondanks mijn handicap.
  Bvb: ipv het kind te dragen naar overal kan ik het met de kinder wagen ver­voeren naar de plaats waar het moet zijn zoals bvb zijn bedje

  We hopen dat de boven­staande uitleg je niet afschrikt want we willen immers alleen maar eerlijk zijn met u

  Zelf hebben we nog enkele vragen:

  Heb je nog steeds inte­resse om een draag­moeder te zijn?
  Zou u aub onze draag­moeder willen zijn?

  Indien je nog vragen hebt mag je altijd terug mailen naar: BIEP

  Vrien­de­lijke groeten,
  Wauters – vangeneugden

 27. Samantha schreef:

  Hallo Contact (BIEP) als u geïn­te­res­seerd bent in adoptie
  van kin­deren, heeft mijn man en ik hier privé aangenomen

  Samantha

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *