• Wannes Daemen

En u? (003)

Hoe vaak per dag kreunt u? Met kreunen bedoel ik van die animale opstoten die – soms onbe­doeld – door anderen geïn­ter­pre­teerd worden als symp­tomen van een onder­drukt Gilles de la Tourette-syndroom. Ik krijg dan non-verbale reacties die lijken te zeggen: Arme jongen, je hebt het dui­delijk moeilijk met jezelf maar doe gerust, wij zullen je niet lastigvallen.
Ik kreun ’s morgens veel meer en harder dan ’s avonds. Dat duurt soms een hele voor­middag lang en ik kan er vaak echt niks aan doen.

[enu]

11 reacties

 1. Anneke schreef:

  Ik kreun eigenlijk vooral in mijn hoofd, voort­durend. Maar ook bij mij neemt het af naarmate de avond dich­terbij komt.

 2. Nele schreef:

  Ik weet niet of ik zelf veel kreun, maar mijn collega die een bureau met me deelt kreunt wel heel veel!
  Soms heb ik dan zin om hem vast te pakken en hem te zeggen dat alles wel in orde zal komen… soms heb ik ook zien om minder lief­de­volle dingen te doen ;-)

 3. Ward schreef:

  Praat erover, dat doet goed! ;-)

 4. Thomas Meer schreef:

  Als een boom kreunen.

  Zo van: je staat met je volle volume in de wind, wiegt een weinig heen en weer, kreunt een beetje. Van dat een tak kraakt en de boom daarmee zegt: “Hier ben ik, merk mij op.”

  Van dat soort kreunen, ja: de hele dag zo wat.

 5. Yuri schreef:

  Als ik het goed begrijp heeft u een kreu­nende kruin en een steu­nende stam?

 6. Thomas Meer schreef:

  Vergeet ook het lonkend loof niet. Dat levert mis­schien niet meteen een feest voor het oor op, maar het oog wil natuurlijk ook zijn deel.

 7. Soetkin schreef:

  Ik kreun vooral in het zwembad. Onder­water geeft dat een grappig geluid en bovendien maakt het water dan bubbeltjes.

 8. Yuri schreef:

  Ik ken nog andere acti­vi­teiten die grappig klinken in het water en bub­beltjes maken.

 9. Soetkin schreef:

  Ja maar dat is genanter in een openbaar zwembad.

 10. Yuri schreef:

  Oh ja. Natuurlijk.
  Al vind ik kreunen in het openbaar ook op het randje.

 11. Du Four schreef:

  Mijn partner kreunt ook zo dierlijk en vooral ook ’s och­tends afschu­welijk. Bij het minste ongemak stoot hij luide of minder luide “stoten” uit. Als het tegenzit kan het een hele dag duren.. al meer dan een jaar probeer ik er wat over te vinden, en dokters vinden vaak “dat het bij het proces hoort”???? op de website ben ik al een jaar of wat op zoek tot ik vandaag voor de eerste keer iemand tegenkom die het­zelfde pro­bleem heeft. Heeft u onder­tussen al een oplossing gevonden?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *