En u? (003)

Hoe vaak per dag kreunt u? Met kreu­nen bedoel ik van die ani­ma­le opsto­ten die – soms onbe­doeld – door ande­ren geïn­ter­pre­teerd wor­den als symp­to­men van een onder­drukt Gil­les de la Tourette-syndroom. Ik krijg dan non-verbale reac­ties die lij­ken te zeg­gen: Arme jon­gen, je hebt het dui­de­lijk moei­lijk met jezelf maar doe gerust, wij zul­len je niet lastigvallen.
Ik kreun ’s mor­gens veel meer en har­der dan ’s avonds. Dat duurt soms een hele voor­mid­dag lang en ik kan er vaak echt niks aan doen.

[enu]

11 Responses

 1. Anneke schreef:

  Ik kreun eigen­lijk voor­al in mijn hoofd, voort­du­rend. Maar ook bij mij neemt het af naar­ma­te de avond dich­ter­bij komt.

 2. Nele schreef:

  Ik weet niet of ik zelf veel kreun, maar mijn col­le­ga die een bureau met me deelt kreunt wel heel veel!
  Soms heb ik dan zin om hem vast te pak­ken en hem te zeg­gen dat alles wel in orde zal komen… soms heb ik ook zien om min­der lief­de­vol­le din­gen te doen ;-)

 3. Ward schreef:

  Praat erover, dat doet goed! ;-)

 4. Thomas Meer schreef:

  Als een boom kreunen.

  Zo van: je staat met je vol­le volu­me in de wind, wiegt een wei­nig heen en weer, kreunt een beet­je. Van dat een tak kraakt en de boom daar­mee zegt: “Hier ben ik, merk mij op.”

  Van dat soort kreu­nen, ja: de hele dag zo wat.

 5. Yuri schreef:

  Als ik het goed begrijp heeft u een kreu­nen­de kruin en een steu­nen­de stam?

 6. Thomas Meer schreef:

  Ver­geet ook het lon­kend loof niet. Dat levert mis­schien niet met­een een feest voor het oor op, maar het oog wil natuur­lijk ook zijn deel.

 7. Soetkin schreef:

  Ik kreun voor­al in het zwem­bad. Onder­wa­ter geeft dat een grap­pig geluid en boven­dien maakt het water dan bubbeltjes.

 8. Yuri schreef:

  Ik ken nog ande­re acti­vi­tei­ten die grap­pig klin­ken in het water en bub­bel­tjes maken.

 9. Soetkin schreef:

  Ja maar dat is genan­ter in een open­baar zwembad.

 10. Yuri schreef:

  Oh ja. Natuurlijk.
  Al vind ik kreu­nen in het open­baar ook op het randje.

 11. Du Four schreef:

  Mijn part­ner kreunt ook zo dier­lijk en voor­al ook ’s och­tends afschu­we­lijk. Bij het min­ste onge­mak stoot hij lui­de of min­der lui­de “sto­ten” uit. Als het tegen­zit kan het een hele dag duren.. al meer dan een jaar pro­beer ik er wat over te vin­den, en dok­ters vin­den vaak “dat het bij het pro­ces hoort”???? op de web­si­te ben ik al een jaar of wat op zoek tot ik van­daag voor de eer­ste keer iemand tegen­kom die het­zelf­de pro­bleem heeft. Heeft u onder­tus­sen al een oplos­sing gevonden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.